3PL Оператор

При оптимізації ланцюга постачання компанії часто стикаються з вибором відповідного провайдера. Вибір конкретного типу логістичного сервісу має велике значення для рівня обслуговування клієнтів і може вплинути на втрату або економію мільйонів доларів. Одним з найбільш сучасних, вигідних і зручних рішень для бізнесу є співпраця з 3PL компанією. Давайте розглянемо, що таке 3PL і чи підходить він вашому бізнесу.

Організація Транспортного Бізнесу

Логістична сфера пропонує різні види аутсорсингових послуг, включаючи 3PL, 4PL і навіть 5PL. Розглянемо їх відмінності на прикладі інфографіки:

Приклад 3PL Оператора

Модель 3-party logistics передбачає, що компанія зберігає управлінський нагляд, а транспортування та інші операції з доставки передає іншому підприємству. Цей провайдер може передати частину послуг або всі операції субпідряднику. Додаткові послуги, як-от пакування в ящики чи коробки, додають цінності ланцюжку постачання. Наприклад, фермер, який замовив 3PL оператору транспортування яблук, може доручити йому також пакування цих яблук у ящики.

Цей підхід стає все більш популярним у різних країнах, включаючи Україну. Corcel – приклад надійного 3PL оператора. Ми пропонуємо контрактні, транспортні, проєктні, виставкові та митно-брокерські послуги.

Що Таке 3PL: Інфографіка

Виникнення та Розвиток 3PL

Поняття стороннього постачальника логістичних послуг виникло у 1970-х роках. Тоді 3PL логістика розглядалася як послуга з інтермодального маркетингу, де компанії діяли як посередники між вантажовідправниками та залізницею. Сьогодні будь-які логістичні послуги за наймом є 3PL і охоплюють організацію транспортування:

  • деталей, сировини, матеріалів від постачальників до виробників;
  • готової продукції від виробника до дистриб’ютора або роздрібного магазину.

3PL оператор може не мати у власності складів, вантажівок та інших активів. Іноді він діє як брокер, але сфера його діяльності набагато ширша. Послуги 3PL включають:

  • транспортування;
  • складські операції;
  • приймання-передавання вантажу без зберігання (крос-докінг);
  • управління запасами;
  • пакування;
  • експедиторська діяльність.

Конкретні послуги визначаються стратегічними потребами замовника, який встановлює правила щодо переміщення, зберігання продукції та виконання перевезень.

Переваги 3PL для Бізнесу

3PL провайдер – це посередник з досвідом роботи в різних галузях, який налаштовує послуги під потреби клієнта та пропонує технологічні рішення. Він регулює ланцюг постачання, що ускладнився через злиття, поглинання чи інші причини.

Спеціалізуючись на логістиці, оператор пропонує високовартісні інструменти, в які замовник не може інвестувати самостійно – системи управління транспортуванням, складом тощо. Довгострокові відносини і великий масштаб операцій можуть призвести до економії на зниженні цін, тарифів, вартості пакувальних матеріалів та отриманні додаткових послуг.

Corcel

Як ми вже знаємо, 3PL оператор – це можливість впровадження інноваційної стратегії постачання. З Corcel у вас буде економічно ефективний ланцюг постачання, який швидко реагує на зміни. Незважаючи на те, що компанія стала відомою у 2022 році, ми маємо 14-річний досвід роботи. Команда Corcel працює за міжнародними стандартами якості менеджменту, має практику керування всіма видами вантажів та перевезення різними типами транспорту.

Якість постачання безпосередньо впливає на розвиток підприємства, оскільки споживачі очікують швидкої та недорогої доставки. Співпраця з 3PL оператором Corcel – це ефективне рішення для оптимізації бізнесу, зниження ризиків і можливість зосередитись на основних бізнес-цілях.

Author

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *